⚠️ Harman döneminde ne kadar arpa, saman ve yem stoğu yapmalısın, birlikte planlayalım.
Soya Küspesi,
Mısır Gluten Unu (60 - 65 HP (Protein)),
Yüksek Proteinli Pamuk Küspesi,
Kanola Küspesi,
Keten Küspesi,
Organik ve inorganik vitamin, mineraller,
Niyasin (Vitamin B3),
Organik - inorganik çinko ve biotin,
Mannan oligosakkarit (MOS),
Bitki Ekstraktları,
Canlı maya
Prebiyotik
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi Üretiminde Kullanılmayan Ham Maddeler
Üre (NPN),
Kaplanmış Üre,
Amonyum Sülfat (NPN),
Hormon,
Ayçiçek Kabuğu,
Buğday Kepeği,
Buğday,
Mısır,
Arpa,
Hayvansal Protein Kaynakları,
Her Türlü Gıda Sanayi İade Ürünleri (bisküvi, ekmek ve türevleri çikolata, cips vb.)
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi Nasıl Kullanılır?
Damızlık kültür ırkı ve yerli ırk keçilerde tahıl (mısır, arpa vb) ve kaba yem kaynakları temin edildikten sonra, gebeliğin son 1 ayında ve laktasyon süresi boyunca Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi tavsiye edilir.
Tahılların işkembede ortalama sindirilme süreleri şöylerdir;
Mısır 8 saat,
Arpa 5 saat,
Buğday 3 saattir.
Bu nedenle damızlık sütçü ve damızlık etçi keçilerin beslenmesinde mısır kullanımı daha faydalı olmaktadır. Akıllı Keçi Süt Yeminin yanında mısır flake (ezme) veya arpa flake (ezme) verilebilir.
Ancak imkanlar nispetinde sadece mısır flake (ezme) verilmesi tavsiye edilir.
Hayvan Besleme Uzmanlarımız sizinle iletişime geçerek işletmenize özel ücretsiz besleme reçetesi TMR hazırlayacaktır.
Pratik besleme tablomuz aşağıdadır. Tabloda günlük (24 saatlik) beslenme miktarları belirtilmiştir.
Not: Keçilerin beslenmesinde canlı ağırlık ve süt verimlerine göre tavsiye edilen konsantre ve kaba yemlerin pratik kullanım miktarları tabloda verilmiştir. Tablodaki besleme miktarları 15-25 santigrat derece (gece-gündüz) hava sıcaklık ortalamasına göre referans amaçlı hazırlanmıştır. İşletmeye, hayvan ırklarına ve çevresel koşullara göre değişkenlik gösterebilir.
Dikkat! Ürünün etkisini görebilmek için hayvan başına en az 1 çuval almanız önerilir!
Standart Fabrika Yemi Yanında Nasıl Kullanılır?
Akıllı Keçi Süt Yemleri ile standart fabrika yemleri hayvanlara verilen rasyon içeriğine göre kombine bir şekilde kullanılabilir.
Hayvanların canlı ağırlığına, süt verimine, süt yağına, sağmal gün sayısına (SGS),hava sıcaklığına, kaba yem çeşitliliğine, tahıl çeşidine vb. göre TMR reçetesi değişkenlik göstermektedir.
Hayvan Besleme Uzmanlarımız, işletmenize özel en doğru TMR reçetesini hazırlamak için sizinle iletişime geçecektir. Bu hizmetimiz ücretsizdir.
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi Kullanmaya Başlayınca Dikkat Edilecek Hususlar!
Kaba yemler (mısır silajı, yonca kuru otu, saman, yulaf kuru otu vb.) ile birlikte dengeli bir TMR reçetesi hazırlanarak verilmelidir.
Tek başına patoz saman ile kullanmayınız! Geviş getirme problemi olmaması için keçi başına en az 1 kg haşbay saman ya da kuru ot verilmesi tavsiye edilir.
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemine geçişte mutlaka en az 15 günlük yem geçiş programı uygulanmalıdır. (Hayvan Besleme Uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.)
Hayvanların her zaman ulaşabilecekleri temiz su, kaya tuzu ve kaliteli kaba yemler önlerinde serbest olarak (ad libitum) bulunmalıdır.
İç ve dış parazit uygulamaları yapılmalıdır.
Enterotoksemi (çelerme) aşıları 6 ayda bir en az 1 doz (ideali 21 gün arayla 2 doz) yapılmalıdır.
Damızlık çepiç ve keçi beslenmesinde arpa ve mısır kırmaları ile birlikte karıştırılarak kullanılması tavsiye edilen, keçilerin doğum dönemini takiben sağmal dönemin başından kuru döneme geçinceye kadar ihtiyaç duyduğu zengin protein ve premiksleri işletme koşullarında eksiksiz bir şekilde karşılamak amacıyla Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi geliştirilmiştir.
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi geliştirilme amacı; işletmelerin üretebileceği tahıllar (arpa, mısır, buğday gibi),sulu kaba yemler (mısır silajı, pancar posası vb),kuru otlar - hasıllar (yonca, reygrass, yulaf vb),samanlar ve çayır-mera otları (yaş ya da kuru) vb haricinde hayvanların beslenmesinde en az dışa bağımlılık ile işletme içinde ekonomik beslemeyi sağlamaktır.
Keçilerin doğuma bir ay kala önlerine kesif yeminin konulması tavsiye edilir. Keçilere verilen kesif yem karışımı, doğumdan sonra kademeli bir şekilde arttırılarak, süt verimine veya yavru sayısına göre kesif ve kaba yem karışımı optimize edilmelidir.
Keçilere kesif yemlerin yanında ad libitum (serbest) kaya tuzu (doğuma son 1,5 ay kala hariç) ve temiz su verilmesi tavsiye edilmektedir.
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi Hangi İşletmeler Kullanabilir?
Keçi başına günlük süt miktarını 0,5-1 litre arttırmak isteyen işletmeler kullanabilir.
Tahıllarını (mısır) ve kaba yemlerini üreten işletmeler,
Tahıllarını ve kaba yemlerini harman döneminde temin eden işletmeler,
Tahıllarını TMO (Toprak Mahsülleri Ofisi)'dan uygun fiyata temin eden işletmeler,
Kendi yemini yapmak isteyen işletmeler,
Standart fabrika yemleri ile birlikte kullanarak,
Özellikle sağmal keçilerin beslenmesinde sulu kaba yem şeklinde tabir edilen; mısır silajı, yaş pancar posası, reygrass silajı vb kaba yemlere sahip işletmeler ile arpa, mısır vb. tahıl kırması kullanılan işletmeler tercih edebilir.
Akıllı Yem 38 HP Konsantre Keçi Süt Yemi Hangi Hayvanlar İçin Kullanılabilir?
Gebeliğin son 1 aylık döneminde ve laktasyon döneminin tamamında kullanımı uygundur. Eğer ki işletmedeki hayvanlar ayrı besleme gruplarına tabi tutulamazsa, sağmal gün sayısı artan hayvanlara daha az yem verilmek suretiyle kuru döneme (koç katım dönemine) kadar da kullanımı mümkündür.
Anaç keçilerin beslenmesi için pratik öneriler;